söndag 18 augusti 2024

Vaasa ,osa 4


Perhetuttujen luona saatiin näin mahtavat ateriat + jälkiruoka 


perheen isä on kokki 




Italialaisia kasvispihvejä 🤤





Minttujuomaa, mintut heidän  omasta pihasta 


😊
Jokavuotinen kuva raippaluodon sillasta 



😊
Näitä kaivoja ja palomiesten vesipumppuja on Vaasassa vähä sielä sun täälä ....tämä on mun oletus : , vanhan vaasan palon jälkeen oltiin vähä viisaanpia . Palokujia oli myös Vaasassa paljon mun nuoruudessa .







🗣
Tämänkin on joku joskus rakentanu. Oisko 100vuotta vanha 🤔


🛫
Ruotsissa sanotaan : flygplats 

.........

Yks kerta olin kaupas Raippaluodossa ,mun  piti ostaa uusia perunoita . Uudet perunat on ruotsissa : färsk potatis ja suomessa : ny potatis . Pyörin kaupassa ympäri ties kuinka kauan ja etin färsk potatis, en kiinnittänyt mitään huomiota perunoihin missä kyltti:  ny potatis . Lopuksi ymmärsin katsoa minkä näkösiä on : ny potatis ja silloon tajusin !!! 🤣Tähän loppuun voin sanoa että mulla oli kiire ....

⏳️


Tapsan grilli ollu tässä vuodesta -74 
Sädekaihtimet samalta vuodelta. Retroa, sopii hyvin grillin "imagoon " 







8 kommentarer:

Anonym sa...

Suomessa sanotaan : "markiisit." (Auringon suoja ikkunan ulkopuolella. Ikkunalasien välissä tai sisäpuolella metalliset "sälekaihtimet". 😉

ulrika50v sa...

🤣🤣🤣🤣kiitos korjauksesta 🥰.....Mietin tässä että jatkanko kirjoitusta vai jätänkö tähän mutta päätin jatkaa ,eli : jo kirjottaessa tiesin ett kirjotin väärin mutta en jaksanu korjata .....kivaa sunnuntaita !

Satu sa...

Voisko meikäläinenkin saada kutsun noille perhetutuille. ;-D mitkä herkut... ja mulla odottaa tossa pöydällä joku hikinen ruisleipä. :-D

Kiva postaus taas! Paljon kivoja kuvia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. :-) Tuommoiset retropaikat on ihan parhaita! Ihana, että sellaisia on vielä jäljellä.

Repolainen sa...

Non-ni... siellähän se siltakuva jo onkin!! Jotenkin reidetkin muistaa sen polkaisun...
Elämää ja aikaa nähneet vesipumput ja kaivot on tosi hienoja - mutta mitä tarkoitat palokujalla?
Uusien pottujen ostosi vei myös (nuoruus)muistoihin - Tukholmassa oltiin.... vessahätä yllätti ja silmiin osui huoltsikka... kysymään sieltä vessaa... tai tarkemmin naisten vessaa, kun löytyi vain miesten... ystävällinen kassa neuvoo sinne miesten vessaan... enhän minä nyt voinut sinne mennä, kun siinä luki Kunden... puskaan oli turvauduttava!!

stansta sa...

Markiisia jäin minäkin miettimään hetkeksi. ;)
Repolaisen kommentista tuli mieleen baari Kööpenhaminassa. Olin menossa ainoaan näkemääni vessaan, kun vanha merimies komensi olemaan menemättä. Naisten vessaan mentiin baaritiskin kautta. Outoa.
Hyvää alkanutta viikkoa!

ulrika50v sa...

Kiitos !!! 🤣 mäki tykkään retropaikoista , nykyään kaikki on niin uutta ja laadukasta 😆

ulrika50v sa...

Palokujat oli sellasia pieniä kapeita kujia ,vanhan Vaasan palon takia tultiin viisaammaksi ja rakennettiin palokujia ettei palot leviää muihin taloihin. Olivat kumminki sen verran leveitä että oikoteitä olivat kun kaupungilla käveltiin .
Kunden ...😅 . Reidetkin muistaa 😅

ulrika50v sa...

Voiko olla laiskenpi kun ei jaksa kirjottaa sanaa oikeen 🤣😂 no, välillä on hiki syödessä .....
Oi, oisivat voineet vaihtaa että miehet menee baaritiskin kautta vai olisko naisella turvallista olla sielä baaritiskin takana ? 🤔