söndag 4 augusti 2024

Vaasa, osa 1


Lomalla rakkaassa  syntymäkaupungissa  Vaasa ,
tytär ja sisko lähti mukaan .

Vapaudenpatsas torilla  : 

Mun isä + tytär 


Molemmat ammatiltaan insinöörejä ❤️


Siinä ne keskusteli insinöörijuttuja . Minä en ymmärrä asiasta yhtään mitään, tulin perässä ja kuvailin......



Nätti puistonpenkki 



🕳
Vaasalaisen blogikaverin blogissa ; "realistisen optimisten juttuja "kuva tästä talosta . 
Piti mennä heti tutkimaan taloa , erittäin mielenkiintoinen : keskellä keskustaa. Miksi ei pureta ? 


Katto suojattu pressuilla, ettei sadevesi mene sisälle .



Ois kiva tietää talon menneisyys ja tulevaisuus ......



tuuletusventtiili .....


Savupiippu vielä pystyssä.....



💧







10 kommentarer:

stansta sa...

Mielenkiintoisen näköinen se talo. Olen minä Vaasassa joskus lapsena käynyt. Lähtenyt sieltä vanhempien kanssa laivalla Umeåån? Leppoisaa sunnuntaita!

Katriina sa...

Vaasasta ostin Fänrik Ståls Sänger monta vuosikymmentä sitten. Oli tarkoitus tehdä lomamatkalla yllätysvierailu tädin luo, mutta hän ei ollut kotona. Menin sitten kirjakauppaan. Koulussa luettiin Vänrikki Stålin tarinoita. Jäi matkamuisto Vaasasta vaikka ei ollut aikaa katsella paikkoja. Otin esille kirjan ja häämästyin, miten helppoa on lukea L.J. Runebergin runomittaista tekstiä ruotsiksi vielä vuosikymmenien jälkeen. Luin Björneborgarnas Marschin. Harvalla on oma marssi. Olen syntynyt Porissa.

Satu sa...

Jee, ihania Ulrikan Vaasa-postauksia taas! <3

Repolainen sa...

Niin huono kuin olenkin kuvaamaan ja katselemaan rakennettua ympäristöä - niin IKKUNAT jostain syystä kiehtoo.... mulla lienee 100 ikkunakorttia - jotain terapiakortteja.... pitää kuvitella mitä siellä sisällä on ja mitä taasen, kun katsoo sisältä ulos...
Vietin tosiaan terapiahetken kanssasi - tuijottaen tuota merkillisen talon ikkunakuvaa - näin siellä käyskentelevän talon emännän esiliina yllään pienssä tupakeittiössä, jossa oli hetekka melkein puulämmitteisen lieden vieressä. Hetekalla makasi henkselihousuissaan miehensä hieman äänekkäästi - emännän mielestä hieman pelottavastikin; korahdellen... koskaanhan ei tiedä milloin viimeinen korahdus tulee. Ei ollut siihen aikaan Airfittejä ja CPAP-laitteita...
Voi ei... näin nämä mun ajatukseni lähtevät laukalle, säästän sut jättämällä kertomatta mitä näkisin, jos olisin tuvassa sisällä ja katsoisin ulos ko ikkunasta. Hih... ovet ja ikkunat on vaan niin kiehtovia. Olisi kyllä hienoa, jos talo osaisi kertoa tarinaansa - paljon on varmaan nähnyt/kokenut.
Upeita kokemuksia koti-Vaasaan... aivan ihanat kuvat isästäsi ja tyttärestäsi - kuvakulma paljastaa todella yhteisen mielenkiinnonkohteen juttuineen... päät hieman toisiinsa kääntyneenä - keskuíttyen kuulemaan toista ja ymmärtämään.

ulrika50v sa...

Talo on tosiaan niin mystinen tossa kadulla 😆
💌

ulrika50v sa...

Kiinnostava kertomus, kiitos kuin jait sen täälä💌

ulrika50v sa...

Kiitos Satu ! Lisää tulee 💌

ulrika50v sa...

Talolla ois paljon kerrottavaa , ois mahtavaa nähdä sisätilat . Mun isä opetti tyttärelleni matikkaa kun hän oli alaluokalla 😃
💌

Timo Kyttä sa...

Nyt vasta tuli luettua läpi sun Vaasa-raportti. Mukavaa aina nähdä kaikkea tuttua. Se Raippaluodon ravintolakin tuli vasta tänä vuonna nähtyä itte, kun Katarina esitteli mulle paikkoja sieltäkin. Tuo Kauppapuistikon hökötys taitaa odottaa romahtamista tai että 'tulitikkuleikit' sen tuhoaa. Talo on luultavasti museoviraston suojelema, mutta sen kunnostaminen entisöimällä tulis niin kalliiksi, ettei kukaan halua tehdä sitä eikä oo tarpeeksi hyväs kunnos, että kukaan haluais sitä edes siirtää mihinkään. Tuolloin tollaset taloparat jää talven ja sateiden hitaasti kuluttamaksi, kunnes on niin huonossa kunnossa että sen saa purkaa.

ulrika50v sa...

Joo, kiva aina lukea muiden juttuja tuntemasta paikasta 😄
Kiitos taloraportista, mielenkiintoista !